dinsdag 8 december 2015

STEFAN KOOKT

STEFAN KOOKT INDONESISCH

















Op onze wekelijkse oppas-dag voor de kleinkinderen eten we altijd 's avonds met z'n allen als de kinderen worden opgehaald. Dan kunnen de werkende ouders even gezellig mee-eten.
Zo zitten we vaak met 8 of 10 aan een tafel op een doordeweekse dag.
Meestal kook ik zelf. Maar dat wordt de laatste tijd wel eens wat zwaar.
Vandaar dat we onze zonen hebben gevraagd af en toe het stokje over te nemen.

Stefan was de eerste. Hij maakte er meteen een fantastische maaltijd van.
Hij stond uren in de keuken en zette een heerlijke Indonesische rijsttafel op tafel.

Voor de rendang had hij een groot stuk rundvlees gehaald en pepertjes en allerlei blaadjes en kruiden.






















En zo kwam de rendang tenslotte op tafel.
Je kunt je wel voorstellen hoe lekker en heet dit was.

















Hij kookte ook nog kip-ketjap, heerlijk zacht-zoet, ook lekker voor de kleinere kinderen.

















En een lekker groente-gerecht, boontjes en Chinese kool gekookt in een gekruide kippenbouillon.
















Recepten en toelichting over de kruiden en specerijen binnenkort op deze site.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten