Ons kerstdiner dit jaar: hoofdschotel reebout, verder lofjes met ham, stoofpeertjes, cranberries en een aardappelshotel en de rodekoolsalade.
Voor het eerst had ik niet alles zelf gemaakt - Robert en Lindy brachten het voorgerecht mee, een visschotel, alles zelfgemaakt , gerookte zalm en kaas.
Irene en Lindy maken het kaasplateau op.
Schoondochter Irene had het dessert gemaakt, een prachtige bavarois-taart
De taart, gegarneerd met meringue figuurtjes. Heerlijke zachte bavarois, niet te zoet, een zalige kersttaart
Het hoofdgerecht was reebout, eerst gemarineerd, dan langzaam in de oven gebraden,
hij had wel wat meer rosé kunnen zijn, maar door de drukte van allemaal tegelijk binnenkomen stond hij er misschien toch ietsje te lang in. Enfin, hij smaakte heerlijk en had een echte wildsmaak.
Daarbij een aardappelschotel en een rodekool salade, gezien in het kerstprogramma van Nigella.
Ik stond daar nogal sceptisch tegenover, maar het waren leuke recepten.
Verder gewone bijgerechten, maar mooi opgediend:
lofjes met ham in de oven en peertjes.
Het was een mooie avond en bovenal was het warm en gezellig.
Bert met kleinzoon Samuel
Lena en Felix
en natuurlijk de drie tenors
de gelukkige grootoudes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten